Apple Music ima 10 milijuna preuzimanja na Androidu

Apple Music – 10 milijuna preuzimanja na Androidu

#Vijesti
2016. 09. 06.
Apple Music za Android jučer je dostigao 10 milijuna preuzimanja na Google Play Storeu, samo deset mjeseci nakon što je izdan za tu platformu. Aplikacija je zabilježila između 10 milijuna i 50 milijuna instalacija, a samo prije nekoliko dana, brojke su bile između 5 i 10 milijuna instalacija.

Apple Music proširio se na Android u studenom 2015. godine, oko četiri mjeseca nakon što je ovaj sustav streaminga glazbe predstavljen na iPhoneu, iPadu i iPod Touchu. To znači kako je svaki mjesec ovu aplikaciju preuzelo prosječno oko milijun korisnika. Unatoč tome što mnogi govore kako to i nisu posebno dobre brojke, s obzirom na broj korisnika Androida, poznato rivalstvo između korisnika iOS-a i Androida inače spriječava vrlo odane fanove u korištenju aplikacija od druge strane. Aplikacija, koja od kolovoza više nije beta, ima sličan dizajn i značajke kao i iOS verzija iste, što uključuje i probni period od tri mjeseca i jednake cijene.

Apple Music ima 10 milijuna preuzimanja na Androidu

Appleova usluga streaminga glazbe imala je 15 milijuna pretplatnika u trenutku WWDC-a 2016, koji se održao u srpnju. U istom periodu, usluga s najviše pretplatnika, Spotify, imala je oko 30 milijuna. Na iOS 10 operativnom sustavu, Apple je u potpunosti promijenio aplikaciju s poboljšanom organizacijom unutar aplikacije i novim dizajnom kojeg obilježava veliki tekst.

Izvor: techtimes.com

Komentiraj