imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Apple bi mogao učiniti MacBookovu tipkovnicu otpornom na otpad


Želite li imati laptop koji je otporan na sve nesreće i koji bi mogao izdržati da jedete i pijete nad njim? Apple već ima patent koji se odnosi na to, jedino je pitanje hoće li on ikada biti predstavljen u konačnom proizvodu.

Zaista volimo Appleovu novu tipkovnicu, nazvanu Butterfly. Druga generacija te tipkovnice je uključena u trenutne proizvode. Voljeli smo prethodnu, a u novom izgledu postoji još manji razmak između tipki tako da još manje otpada može stati pod njih.

Patent koji je predan i odobren 2016. godine nije bio dovoljno učinkovit, a prema dokumentima Apple radi na rješenju koje bi moglo eliminirati bilo kakvu vrstu otpada, krušnih mrvica i tekućina koje bi se mogle zavući pod tipkovnicu.

To bi moglo zaglaviti tipke, te isto tako oštetiti hardver, pogotovo kada je riječ o slatkim tekućinama ili lakovima za nokte. Nerijetko se događa da uređaj stigne u servis u užasnome stanju. Nekoliko mrvica pizze i dvije šalice kave su redovni dodatci laptopa koji je od 6 do 8 godina star.

Rješenje bi se moglo nalaziti u alatu za četkanje. Prva generacija Butterfly tipkovnice koja je bila uključena i 12” MacBook imaju isti mehanizam. Visina tipki je kraća i ravnija, sve što trebate jest brtvilo kako bi spriječili da otpad uđe ispod tipki.

Brtvilo bi bilo postavljeno između tipke i pokretnih dijelova tako da ništa ne bi moglo dospjeti ispod razine tipki, što bi uvelike olakšalo čišćenje. Glavna ideja je slična starim gumenim tipkovnicama koje su mogle izdržati svaki otpad – te su također bile perive -.

Njihov jedini nedostatak je to što je na njima bilo iznimno neudobno tipkati. Kada bi Apple mogao zadržati trenutni oblik tipkovnice i uključiti nešto veoma slično ispod tipki kako bi zaštitili hardver, to bi značilo mnoge godine bez nesreća, kao i mnoštvo sretnih korisnika.

Izvor: 9to5Mac

iPhone 7 3.999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!