imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Apple bi mogao učiniti MacBookovu tipkovnicu otpornom na otpad


Želite li imati laptop koji je otporan na sve nesreće i koji bi mogao izdržati da jedete i pijete nad njim? Apple već ima patent koji se odnosi na to, jedino je pitanje hoće li on ikada biti predstavljen u konačnom proizvodu.

Zaista volimo Appleovu novu tipkovnicu, nazvanu Butterfly. Druga generacija te tipkovnice je uključena u trenutne proizvode. Voljeli smo prethodnu, a u novom izgledu postoji još manji razmak između tipki tako da još manje otpada može stati pod njih.

Patent koji je predan i odobren 2016. godine nije bio dovoljno učinkovit, a prema dokumentima Apple radi na rješenju koje bi moglo eliminirati bilo kakvu vrstu otpada, krušnih mrvica i tekućina koje bi se mogle zavući pod tipkovnicu.

To bi moglo zaglaviti tipke, te isto tako oštetiti hardver, pogotovo kada je riječ o slatkim tekućinama ili lakovima za nokte. Nerijetko se događa da uređaj stigne u servis u užasnome stanju. Nekoliko mrvica pizze i dvije šalice kave su redovni dodatci laptopa koji je od 6 do 8 godina star.

Rješenje bi se moglo nalaziti u alatu za četkanje. Prva generacija Butterfly tipkovnice koja je bila uključena i 12” MacBook imaju isti mehanizam. Visina tipki je kraća i ravnija, sve što trebate jest brtvilo kako bi spriječili da otpad uđe ispod tipki.

Brtvilo bi bilo postavljeno između tipke i pokretnih dijelova tako da ništa ne bi moglo dospjeti ispod razine tipki, što bi uvelike olakšalo čišćenje. Glavna ideja je slična starim gumenim tipkovnicama koje su mogle izdržati svaki otpad – te su također bile perive -.

Njihov jedini nedostatak je to što je na njima bilo iznimno neudobno tipkati. Kada bi Apple mogao zadržati trenutni oblik tipkovnice i uključiti nešto veoma slično ispod tipki kako bi zaštitili hardver, to bi značilo mnoge godine bez nesreća, kao i mnoštvo sretnih korisnika.

Izvor: 9to5Mac

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!