imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Apple Maps sada uključuju u Nextbike


Apple se u zadnje vrijeme posvetio nadogradnji svoje aplikacije Apple Maps, a počeli su davati i više pažnje mjestima u Europi. Sada postoji i opcija pronalaženja mjesta na kojima možete pronaći javne bicikle – uključujući i ona u Hrvatskoj.

Apple je odlučio igrati pametno, pa nisu sami prikupljali podatke, nego su se udružili s Ito Worldom te koristili njihove baze podataka. Zbilja je dobar osjećaj biti dio ovog ekskluzivnog društva 36 država, u kojima je ova nova funkcija sinoć postala dostupna. Brinje, Gospić, Ivanić Grad, Karlovac, Makarska, Šibenik, Zadar i Zagreb samo su osam od 179 gradova u kojima je dostupna ova usluga. Pokrivene su sljedeće države: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Cipar, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo. Popis svih gradova u kojima je dostupna usluga pronađite u članku na TechCrunchu.

Ako želite koristiti ovu uslugu, samo upišite izraz „bike-sharing“ ili „nextbike inland“. Aplikacija će vam odmah plavim oznakama pokazati na kojim mjestima možete naći mjesta za iznajmljivanje bicikala. Također, mapa će vam pokazati i najlakšu rutu do neke od tih točaka.

Jedino što nedostaje ovoj usluzi jest informacija o broju dostupnih bicikala, odnosno o broju praznih mjesta. Doduše, dostupne su nam kontakt informacije. Ali poklonjenom konju ne gleda se u zube – lijepo je što je neka od Appleovih usluga dostupna u Europi u ovom obimu te što su i naše države uključene u dugoročne planove tvrtke. Osim toga, ova usluga bit će nam jako korisnika na putovanjima u susjedne ili neke udaljenije zemlje, pa čak i unutar Lijepe Naše.

Hura! Je li netko raspoložen za vožnju biciklom?

Izvor: TechCrunch

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!