Apple jedan od najvećih dobitnika zbog Note 7

Apple jedan od najvećih dobitnika zbog Note 7

#Vijesti
2016. 10. 21.
Čini se kako je Apple jedan od najvećih dobitnika zbog problema sa Samsung Galaxy Note 7 modelom. Podsjetimo, čak i zamjenski uređaji ovog modela imali su velikih problema s pregrijavanjem, odnosno zapaljivanjem uređaja, što je na kraju rezultiralo povlačenjem Note 7 modela iz prodaje. To znači kako korisnici ovih uređaja nemaju izbora nego prijeći na drugi uređaj. Samsung se nada da će korisnici prijeći na neki drugi model iste tvrtke (kao što je Galaxy S7), ali KGI vjeruje kako su najveći dobitnici u ovoj priči Apple i Huawei.

Ming-Chi Kuo, analitičar tvrtke KGI, procjenjuje kako će između 5 i 7 milijuna korisnika odabrati iPhone 7 kao zamjenu, a uglavnom će biti riječ o iPhone 7 Plus modelima zbog dvostruke kamere. KGI dodaje kako su neki korisnici Note 7 izgubili vjeru u Samsung te im se uglavnom sviđa iOS i kamera koju nudi iPhone 7 Plus, što znači kako im je novi iPhone vrlo atraktivan kao zamjena.

U procjeni je objašnjeno kako je uglavnom riječ o korisnicima koji nemaju posebnu ljubav prema jednom proizvođaču i vrlo lako ih se može uvjeriti da odaberu iPhone, a mnogi među njima imaju i prijašnje iskustvo s iPhone uređajima. Naravno, riječ je samo o procjeni te je teško predvidjeti kako će korisnici reagirati. Neki korisnici Note 7 uređaja odbijaju vratiti uređaj, zbog nekih ekskluzivnih značajki kao što je skeniranje šarenice.

Apple jedan od najvećih dobitnika zbog Note 7

Uz sve to na umu, Apple je vrlo dobro pozicioniran za preuzimanje ovog tržišta. Od oko 12 milijuna narudžbi za Note 7, KGI tvrdi kako će Apple preuzeti oko 50% korisnika, dok će ostatak podijeliti ostali proizvođači uređaja s Android operativnim sustavom, kao što je Huawei.

KGI je također izjavio kako utjecaj problema s Note 7 uređajem neće biti dugoročno štetan nakon nekoliko mjeseci, ali je upozorio kako bi još jedan sličan problem mogao u potpunosti uništiti Samsung kao jednog od najjačih proizvođača pametnih telefona. Apple bi trebao osjetiti poboljšanje zbog Note 7 modela u zadnjem kvartalu 2016. godine i početkom 2017. godine.

Izvor: 9to5mac.com

Komentiraj