imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple je riješio probleme s punjenjem nekolicine novih iPhonea


I to s drugom betom iOS-a 12.1. Svi dokazi ukazuju na to da su se u pozadini trenutnog “skandala”, tzv. #charginggate, nalazili softverski problemi. Slučaj riješen, možete ponovno živjeti sretno…

Kao što ste mogli pretpostaviti, Apple je brzinom svjetlosti popravio probleme s punjenjem nekolicine novih iPhonea. I to s nedavno objavljenom beta verzijom iOS-a 12.1. No najvažniji aspekt je:

Problem nije bio u hardveru, nego u softveru.

I to je najbolji scenarij koji se mogao dogoditi. Ne bi trebali opozvati te iPhone uređaje. Iako Apple nije komentirao nedavne događaje, a popis promjena u beta verziji ne spominje punjenje, prilično smo sigurni da je problem riješen.

Nedavno smo izvijestili o različitim novim iPhone XS i iPhone XS Max uređajima koji su imali nekoliko problema s punjenjem. U većini slučajeva, problem se pojavio kada su korisnici priključili svoje uređaje na punjač sa zaključanim zaslonom, a punjenje ne bi počelo dok se zaslon ne otključa. U nekim slučajevima su problemi bili teži.

Očito, slučaj se proširio Internetom poput požara i kao i uvijek, vijesti koje kažu “kako nešto nije u redu s iPhoneom od 1500 dolara” imaju veću popularnost nego bilo što drugo. To je to. Charging-gate riješen.

Očekuje se da će javna verzija iOS-a 12.1 biti lansirana negdje krajem listopada. Ali vjerojatnije je da će Apple obavijestiti korisnike o ažuriranju s popravkom puno ranije od toga.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!