imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple je registrirao 5 novih modela iPada i Maca za ovu godinu – Lažne vijesti?


Mogli bismo očekivati značajnija ažuriranja ove godine, barem kada je riječ o iPadu i Macu, s obzirom na to da je Apple registrirao pet novih modela iPada i Maca u bazu podataka Euroazijske ekonomske komisije – tako barem navodi francuski Consomac. Ili nas Apple samo zafrkava?

Prema podnesku, nove uređaje će pokretati iOS 11 i macOS 10.3 što je prilično iznenađujuće, s obzirom na to da su beta verzije sustava već izašle i da je uobičajeno da novi proizvodi u trgovine stižu s najnovijim softverom. Izvor iz kojeg vijesti potiču se čini pouzdanim. To dokazuje činjenica da je prošle godine, prije najave, Apple registrirao nove proizvode u Euroazijsku bazu podataka a otprilike mjesec dana kasnije, proizvodi su službeno stigli na tržište.

Istovremeno, ne možemo zanemariti registraciju koja se dogodila u travnju ove godine. Prema informacijama iz proljeća, u bazi podataka je registrirano 11 novih modela iPhonea. Od tada se dogodilo puno toga – održan je WWDC, a tvrtka nije javnosti predstavila ni jedan novi model iPhonea. To je Consomacova prva loša prognoza, stoga se pojavilo puno pitanja u vezi ove.

Moguće je da je Apple uspio otkriti kako različite stranice pokušavaju predvidjeti i otkriti informacije o dolasku Appleovih novih proizvoda prije samog predstavljanja i tvrtka tako samo želi zbuniti novinare takvih web stranica. U svakom slučaju, bilo bi neobično kada bi predstavili proizvode prije rujna. No, također je moguće da pretjerano razmišljamo o situaciji i pokušavamo stvoriti teorije zavjere, i moramo priznati, ne radimo to namjerno.

Na temelju onoga što Consomac sumnja, 5 novih modela Macova imaju sljedeće brojeve modela: A1931, A1932, A1988, A1989, A1990, a 5 novih modela iPada ove: A1876, A2013, A1934, A1979, A2014. Broj označava razlike između samih modela, veličine i pohrane.

Posljednja tri broja koda u slučaju Maca predlažu da će novi modeli pripadati Pro liniji proizvoda, koji su zapravo ne tako davno ažurirani. U isto vrijeme, čini se da ove godine neće biti nikakvih iMac ažuriranja, ali mogli bismo se kladiti.

Teže je otkriti misteriju spomenutih modela iPada, jer brojevi koji pripadaju kodovima nemaju očito objašnjenje. Iako znamo da je Apple pripremljen za iPade s Face ID-em u pogledu softvera, i očito je da je tanji iPad Pro s Face ID-em u pripremi, to je i dalje samo nagađanje.

Najčudnije u svemu tome je to da nijedan od registriranih uređaja ne pokreću trenutni sustavi. I gdje je 11 modela iPhonea koji su najavljeni u travnju? Još nas samo nekoliko mjeseci dijeli od rujna, kada se obično predstavljaju novi iPhone uređaji, i čini se da je Apple shvatio odakle dolaze informacije te naporno rade na tome da zbune izvore.

Izvor: 9to5Mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!