imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple je potpuno očistio Shazam


Jedva godinu dana od preuzimanja, Apple je odlučio ukloniti gotovo sve usluge trećih strana koje ne odgovaraju dugoročnim planovima tvrtke.

Prije otprilike godinu dana, Apple je kupio Shazam, jednu od najpopularnijih aplikacija za prepoznavanje pjesama. Nedugo nakon tog uspješnog poslovnog pothvata ugasili su sve reklame koje su se prije prikazivale u besplatnoj verziji. Međutim, kao da se ništa osim toga nije promijenilo, barem ne neko vrijeme.

Čišćenje se nastavilo prošli tjedan kada je objavljena manja nadogradnja aplikacije Shazam na iOS-u, iako se spominju samo popravci grešaka i unaprjeđenja performansi. Međutim, ispostavilo se da je Apple uklonio gotovo sve SDK-e trećih strana koje je aplikacija upotrebljavala.

To su redom: AdMob, Bolts, DoubleClick, Facebook Ads, Facebook Analytics, Facebook Login, Inmobi, IAS, Moat i Mopub. Nakon nadogradnje, ostao je samo Microsoftov HockeyApp SDK, iako još nismo našli objašnjenje zašto je baš on pošteđen. U verziji za Androide nema nikakvih promjena.

Izvor: 9to5Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!