imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple izgubio sudski postupak protiv tvrtke VirnetX

Apple izgubio sudski postupak protiv tvrtke VirnetX


Appleova odužena borba s tvrtkom VirnetX činila se kako će doživjeti kraj u kolovozu, ali nakon produžene borbe, nova odluka teksaškog suda donijela je loše vijesti za Apple.

Prema Reutersu, federalni sudac u gradu Tyleru donio je odluku prema kojoj bi Apple trebao platiti 302.4 milijuna dolara zbog neovlaštenog korištenja patenata za svoje usluge kao što su FaceTime i iMessage.

Tvrtka VirnetX je takozvani “patent trol”, a počela je napadati Apple 2010. godine. U 2012. godini, tvrtka je dobila sudsku parnicu prema kojoj im se trebalo isplatiti 368.2 milijuna dolara, ali ovu presudu je djelomično poništio U.S Court of Appeals (Žalbeni sud), zbog načina na koji je porota dobila upute za procjenu štete. Ranije ove godine, Apple je trebao platiti 625.6 milijuna dolara VirnetXu, ali ponovno je ukinuta presuda jer su “postojale ponavljane reference na stariji slučaj koji je možda zbunio porotu i nisu bile poštene prema Appleu.”

Posljednja odluka suda da Apple mora platiti 302.4 milijuna dolara bila je u skladu sa zahtjevima tvrtke VirnetX. Slučaj još uvijek nije gotov, jer će se održati saslušanje kako bi se odredilo jesu li namjerno neovlašteno koristili patente.

U posljednjem sudskom procesu, od porote se tražilo da odrede je li bilo neovlaštenog korištenja patenata i kolika je šteta ako je bilo. Iznos od 302.4 milijuna dolara bio je u skladu sa zahtjevima VirnetXa.
Apple će se morati suočiti s još jednom tužbom od strane VirnetXa zbog nove verzije Appleovih sigurnosnih značajki, kao i nove iMessage aplikacije. – Reuters

Apple već dugo govori protiv tvrtki kao što je VirnetX. 2014. godine su objasnili svoje probleme s takvim tvrtkama, a objasnili su kako se protiv njih vodi više sudskih postupaka vezanih uz patente od bilo koje druge tvrtke.

Iako se Apple nadao kako će ova priča završiti što prije, čini se kako će trajati još barem neko vrijeme.

Izvor: 9to5mac.com

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!