Apple izgubio sudski postupak protiv tvrtke VirnetX

Apple izgubio sudski postupak protiv tvrtke VirnetX

#Vijesti
2016. 10. 03.
Appleova odužena borba s tvrtkom VirnetX činila se kako će doživjeti kraj u kolovozu, ali nakon produžene borbe, nova odluka teksaškog suda donijela je loše vijesti za Apple.

Prema Reutersu, federalni sudac u gradu Tyleru donio je odluku prema kojoj bi Apple trebao platiti 302.4 milijuna dolara zbog neovlaštenog korištenja patenata za svoje usluge kao što su FaceTime i iMessage.

Tvrtka VirnetX je takozvani “patent trol”, a počela je napadati Apple 2010. godine. U 2012. godini, tvrtka je dobila sudsku parnicu prema kojoj im se trebalo isplatiti 368.2 milijuna dolara, ali ovu presudu je djelomično poništio U.S Court of Appeals (Žalbeni sud), zbog načina na koji je porota dobila upute za procjenu štete. Ranije ove godine, Apple je trebao platiti 625.6 milijuna dolara VirnetXu, ali ponovno je ukinuta presuda jer su “postojale ponavljane reference na stariji slučaj koji je možda zbunio porotu i nisu bile poštene prema Appleu.”

Posljednja odluka suda da Apple mora platiti 302.4 milijuna dolara bila je u skladu sa zahtjevima tvrtke VirnetX. Slučaj još uvijek nije gotov, jer će se održati saslušanje kako bi se odredilo jesu li namjerno neovlašteno koristili patente.

U posljednjem sudskom procesu, od porote se tražilo da odrede je li bilo neovlaštenog korištenja patenata i kolika je šteta ako je bilo. Iznos od 302.4 milijuna dolara bio je u skladu sa zahtjevima VirnetXa.
Apple će se morati suočiti s još jednom tužbom od strane VirnetXa zbog nove verzije Appleovih sigurnosnih značajki, kao i nove iMessage aplikacije. – Reuters

Apple već dugo govori protiv tvrtki kao što je VirnetX. 2014. godine su objasnili svoje probleme s takvim tvrtkama, a objasnili su kako se protiv njih vodi više sudskih postupaka vezanih uz patente od bilo koje druge tvrtke.

Iako se Apple nadao kako će ova priča završiti što prije, čini se kako će trajati još barem neko vrijeme.

Izvor: 9to5mac.com

Komentiraj