imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple i ConnectED

Apple i ConnectED


Apple je ovaj tjedan objavio vijest kako je njihovo sudjelovanje u ConnectED programu rezultiralo s 32.145 studenata iz siromašnijih javnih škola koji su dobili pristup iPadima u ovoj školskoj godini. Ni profesori nisu bili izostavljeni, njih 9.042 također je dobilo Mac računala i iPade.

Osim novih računala, Appleov ConnectED program pomogao je 114 škola u 29 država diljem zemlje i u podršci – uključujući 4.434 sati podrške od strane Appleovih Professional Learnign specijalista – te s nadogradnjom bežičnih mreža koja uključuje preko 300 km kabela i infrastrukture.

Kirt Gordon - ucitelj u Osnovj školi Salida del Sol

ConnectED je inače inicijativa koju je 2013. godine pokrenuo predsjednik SAD-a, Barack Obama, a s kojom je htio poaknuti velike tehnološke kompanije da pomognu američkim školama s jako niskim prihodima i dotupnim sredstvima. Sam Apple se obvezao sudjelovati sa 100 milijiuna $.

Apple se pridružio ConnectED inicijativi koju je pokrenuo predsjednik Obama i obavezali smo se pomoći 114 škola diljem zemlje s riješenjima za nastavu i učenje u vrijednosti 100 milijuna $. Doniramo jedan iPad svakom učeniku te Mac i iPad svakom nastavniku, kao i Apple TV za svaku učionicu. Također, provesti ćemo i proces sa smjernicama za planiranje profesionalno učenje i organizaciju kako bi svaka škola iskusila transformacijsku snagu tehnologije. – Apple

Za početak, Appleovi stručnjaci provedu detaljno istraživanje o trenutnoj bežičnoj infrastrukturi koja je postavljena u školi, i nakon toga, po potrebi, pomognu u postavljanju ili nadogradnji mreže prije nego pošalju novo hardware. Apple navodi kako u svaku školu pošalje tim od oko 20 ljudi koji onda rade na izgradnji bežične mreže.

Apple-ConnectED-infographic

Nakon toga, tim surađuje sa zaposlenicima škole i pokazuju im kako izvući najviše iz doniranih uređaja. Apple također naglašava kako njihovi Professional Learnig specijalisti, od kojih su mnogi bvši učitelji koji i dalje održavaju svoje certifikate za učenje, pružaju administratorima učiteljima i studentima posebnu osmišljenu potporu i smjernice kako bi dostigli svoje ciljeve.

Osim Apple, ConnectED iniicijativa je dobila oko 100 milijuna dolara pomoći za besplatno spajanje na internet od strane AT&T, Sprint i Verizona, kao i besplatan ili povoljniji softver od Adobea, Microsofta, Autodeska i drugih.

Izvor: Apple

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!