imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple gradi podatkovni centar vrijedan 2 milijarde dolara


CNBC je danas objavio vijest kako Apple namjerava preuzeti bivšu tvornicu tvrtke GT Advanced koja se nalazi u gradu Mesa, Arizona i pretvoriti ju u ogroman podatkovni centar vrijedan 2 milijarde dolara. Podatkovni centar će imati ulogu zapovjednog centra Apple-ove globalne podatkovne mreže.

Guverner Arizone Doug Ducey je također izdao priopćenje u kojem je naveo kako će centar zapošljavati 150 radnika koji će raditi puno radno vrijeme i da će izgradnja objekta, čija će ukupna površina iznositi oko 120 tisuća četvornih metara, stvoriti još dodatnih 300 do 500 radnih mjesta.

Apple je u svojoj izjavi nazvao ovu investiciju jednom od najvećih koje je ikada učinio i obvezao se kako će objekt u potpunosti pogoniti obnovljivom energijom kao i svoje druge podatkovne centre.

Ovaj projekt vrijedan nekoliko milijardi dolara je jedna od najvećih investicija koju smo ikada učinili, i kada ga završimo pridodati će preko 600 novih radnih mjesta brojci od milijun radnih mjesta koje je Apple do sada stvorio u SAD. Kao i svi ostali Apple-ovi podatkovni centri, i ovaj će u potpunosti pogoniti obnovljiva energija koja će uglavnom biti proizvedena u novoj, lokalnoj solarnoj farmi – Apple

Nakon što je GT Advanced predao zahtjev za stečajem i napustio svoju tvornicu u Arizoni, jako puno ljudi se pitalo što će APple učiniti s tom tvornicom. Zatvaranje te tvornice je uzrokovalo i ogroman gubitak radnih mjesta, ali je tada Apple dao riječ kako će učiniti sve da nađe način za prenamjenu tog objekta i očuvanje radnih mjesta u gradu Mesa.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!