imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple Glass bi mogao prepoznati točno što gledamo


Odobren je još jedan patent vezan uz Apple Glass, naočale za proširenu stvarnost koje nam možda dolaze. Naime, omogućilo bi se da naočale prepoznaju točno što gledamo.

Nedavno smo vam predstavili aplikaciju Wikipedia za Apple Watch, koja omogućuje da otvorite članke na Wikipediji vezane uz stvari koje vas okružuju, primjerice građevine, mjesta, ljude i slično. To je odličan način da impresionirate nekoga svojim enciklopedijskim znanjem.

Kada Apple Glass bude spreman za lansiranje, imat će istu tu funkciju, samo elegantniju i više u stilu znanstveno-fantastičnih filmova. Nedavno je odobren i objavljen patent koji bi omogućio tvrtki da u naočale ugradi značajku koja će omogućiti da naučite sve o svemu što vidite.

Patent sadrži različite metode koje bi omogućile da „naglavni zaslon“ (naravno da se Apple Glass nije spomenuo imenom, ali jasno nam je o čemu se radi) prikazuje informacije o stvarima koje nas zanimaju te koje su nam u dometu pogleda.

Korisnici bi mogli saznati više o takvim predmetima tako da rukom pokažu što ih zanima. Prednja kamera uređaja (koja bi trebala imati savršeni senzor dubine) mogla bi obraditi tu gestu i prikazati manje ili više informacija o traženom predmetu. Ne znamo kako će se te dodatne informacije prikazivati, ali pretpostavka je da neće biti nametljive te da neće ometati pogled.

Što se tiče Appleovih naočala za proširenu stvarnost, imamo malo informacija, ponajviše Gurmanovih, koji je njihovo lansiranje najavio najranije za 2021. godinu. Imale bi vlastiti operativni sustav povezan s iPhoneom. I sigurno neće biti virtualne.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!