imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple doveo bivše rukovoditelje Googleovih satelita


Cookova tvrtka uspjela je dobiti prave stručnjake, iako još uvijek ne znamo koja je uloga namijenjena tim novim zaposlenicima. Bilo bi korisno unaprijediti Apple Maps, ali bilo bi i odlično kada bi postojao Appleov svemirski brod.

Na Bloombergu su prvi primijetili da je Apple zaposlio dva bivša rukovoditelja Googleovih satelita. Prenosimo njihov tekst:

Prema informacijama ljudi upoznatih sa situacijom, tvrtka koje proizvodi iPhone dovela je dva vrhunska rukovoditelja Googleovih satelita u svoju novu ekipu za hardver. Otkrili smo da su tijekom prošlih tjedana John Fenwick, voditelj operacija Googleovih svemirskih letjelica, i Michael Trela, voditelj odjela inženjeringa satelita, prešli iz Googleovog Alphabet Inc.-a u Apple. Nadređeni im je Greg Duffy, suosnivač tvrtke za proizvodnju kamera, Dropcam, koji se pridružio Appleu ranije ove godine.

01_apple_hiring_former_google_satellite_execs

Nepotrebno je naglašavati da je razvoj satelita skup posao, te da se oni najčešće koriste za komunikaciju ili sakupljanje slika iznimno velike rezolucije. Još uvijek ne znam koji su Appleovi planovi te namjeravaju li sami graditi satelite. Prema drugom anonimnom izvoru, Boeing trenutno radi na stvaranju širokopojasnog sustava i Appleovo ime pojavilo se među potencijalnim partnerima u tom pothvatu.

U prošlogodišnjem regulatornom izvješću, tvrtka Boeing Co. iznijela je detaljan plan stvaranja širokopojasnog sustava putem više od 1000 satelita u niskoj Zemljinoj orbiti. Osoba upoznata s cijelom situacijom otkrila je da je Boeing razgovarao s Appleom u želji da ta tehnološka tvrtka bude ulagački partner u projektu. Ne zna se hoće li ti pregovori rezultirati dogovorom.

Ipak, veća je vjerojatnost da se jednostavno radi o razvoju Apple Mapsa. Tvrtka već redovito koristi dronove kako bi podaci s karata bili ažurni, pa je moguće da samo žele unaprijediti oblik nadzora. Također ne možemo odbaciti mogućnost da će ova tehnologija na neki način biti povezana s proširenom stvarnošću i ambicijama koje Apple ima na tom području. U kontekstu ovog članka, ta posljednja mogućnost čini se najuzbudljivijom. Jedino je pitanje hoće li ova dva rukovoditelja bila dovoljna da se to ostvari.

02_apple_hiring_former_google_satellite_execs

U svakom slučaju, u Appleovom portfelju nedostaju samo svemirski uređaji, a sada postoji realna šansa da će se to u budućnosti promijeniti.

Izvor: 9to5mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.