imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple dodaje bivšeg zaposlenika NASAe svom AR timu


Još jedno ime je dodano na Appleov popis “slavni ljudi koje želimo zaposliti”: bivši NASA-in zaposlenik se pridružio odjelu za proširenu stvarnost tvrtke iz Cupertina. Jeff Norris je napustio NASA-u nakon 18 godina kako bi mogao nastaviti karijeru u vodećoj svjetskoj tech tvrtki.

Apple više ne okoliša: vijesti neprestano stižu o Appleovom razvijanu proširene stvarnosti. Zapošljavanje osoba poput Jeffa Norrisa čini osjećaj da se nešto ogromno događa u Cupertinu još jačim. Stjecanje Norrisa znači puno za budućnost, ako se uzme u obzir da je njegovo prijašnje radno mjesto uključivalo zadatak upravljanja svemirskim vozilima i robotima vrijednim milijarde dolara; sve to uz pomoć AR i VR uređaja, naravno.

Norris, koji je stručnjak u području proširene stvarnosti, će od sada raditi za Apple. Bivši NASA-in zaposlenik će izvještavati nedavno imenovanog predvodnika AR tima, Mikea Rockwella. Otkako se pridružio NASA-i 1999 godine, Norris je radio na softwareima koji su pomagali pri udaljenom upravljanju robotima i svemirskim uređajima koji su poslani u svemir. U zadnje vrijeme je radio na razvoju AR programa, što nije toliko začuđujuće u svjetlu pomame za proširenom stvarnosti u posljednjih par godina – koju možete vidjeti u videu ispod.

Kako Appleov AR razvoj uopće može biti izveden je tema koja se uvijek ponavlja u raspravama. Postoje dvije moguće verzije: prva, kamera u iPhoneima će dobiti potrebne funkcije kako bi s lakoćom iskoristili tehnologiju u pitanju. Dugoročni planovi uključuju par naočala namijenjenih za proširenu stvarnost koje se razvijaju u Appleovim laboratorijima – ne bismo bili previše iznenađeni time. U dužem članku smo pričali o tome što Apple može očekivati u ovom pogledu.

Osim toga, mješavina proširene stvarnosti, umjetne inteligencije i jedinstvene GPU proizvodnje može stvoriti temelj za Appleov samovozeći automobilski software za koji je tvrtka nedavno dobila dopuštenje za testiranje. Također smo saznali što vam je sve potrebno kako bi bili kvalificirani za test vozača, i sjedili u jednom od automobila te testirali software u stvarnom vremenu.

01_apple_hiring_former_nasa_employee_to_ar_team

Direktor Applea Tim Cook i njegove izjave pune implikacija nam uvijek daju nadu. On misli kako tehnologiju čeka sjajna budućnost, i ako stavimo skupa sve što znamo o AR, vidimo kako njegovo predviđanje nije toliko daleko od stvarnosti. Sljedeća polovica 2017 godine će vjerojatno biti ispunjena AR vijestima, posebice otkako je Snapchat nedavno predstavio funkcije koristeći AR, a Facebook je korisnicima obećao cijelu zasebnu AR platformu. Appleove ideje su malo ambicioznije od virtualnih 3D naljepnica i chatroom-a, još više od kada pokušavaju zaposliti najbolje stručnjake u tehnološkoj industriji.

Izvor: Cult of Mac

 

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.