Apple dobio parnicu protiv tvrtke Smartflash

Apple dobio parnicu protiv tvrtke Smartflash

#Vijesti
2017. 03. 02.
Smartflash je tipična tvrtka koja pokušava zaraditi ogromnu količinu novca od tužbi za neovlašteno korištenje patenata. Ali, sud je donio presudu u korist tvrtke Apple, što znači kako neće morati platiti nikakvu odštetu.

Sudska borba između tvrtki Smartflash i Apple vodi se već godinama. Smartflash je osnovan početkom 2000-ih, a ništa zanimljivije od toga ne može se povezati s tom tvrtkom, zbog čega je potpuno apsurdna njihova optužba da je Apple nešto ukrao od njih. Tvrdili su kako je Apple koristio njihovu tehnologiju spremanja podataka i načina plaćanja, za koje su navodno imali patente. Apple nije pristao na nagodbu izvan suda kada je ovaj spor došao u javnost 2014. godine, a tada su reagirali slijedećom izjavom:

Apple dobio parnicu protiv tvrtke Smartflash

Smartflash nema proizvode, zaposlenike, ne stvara poslove, nema prisutnost u SAD-u, te koristi naš sustav patenata kako bi tražio novce za tehnologije koje je Apple izumio… Odbili smo platiti tvrtki ideje na kojima su naši zaposlenici godinama radili, pa nažalost nemamo drugog izbora nego boriti se preko suda.

Dobro da su tako odlučili, jer su svi saznali kako je Smartflash lažna tvrtka, a Apple na kraju ne mora ništa platiti. Sud je presudio kako patent nije sadržavao nikakve konkretne opise, te je bio previše apstraktan kako bi se utvrdila krađa ideja. Smartflash je tražio 852 milijuna dolara od Applea, ali na kraju su oni ispali gubitnici.

Izvor: Cult of Mac

Komentiraj