imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple će proučavati utjecaj pametnih telefona na djecu


To su zatražila dva različita dioničara, stoga bi Apple trebao poslušati. Također bi željeli imati više opcija koje bi roditeljima pomogle da nadziru iPhone uređaje svoje djece.

Dva istaknuta dioničara: JANA Partners LLC i CALSTRS (California State Teachers Retirement System) poslali su otvoreno pismo Appleu 6. siječnja. Također, oni imaju stratešku prednost od 2 milijarde dolara dionica Applea.

Nakon kratkog pojašnjenja, naveli su različita istraživanja koja su nedavno pročitali i koja su im otvorila oči o važnosti bavljenja digitalnim životom djece. Na temelju tih istraživanja, željeli bi da Apple roditeljima pruži više opcija s kojima bi mogli nadzirati kako njihova djeca upotrebljavaju pametne telefone.

Prema njihovim tvrdnjama, tinejdžeri koji uvijek imaju svoj telefon u rukama:

  • Vjerojatnije je da će biti depresivni i počiniti samoubojstvo
  • Obraćaju manje pažnje u školi
  • Spavaju manje, što dugoročno može uzrokovati visoki krvni tlak i pretilost
  • Manje su empatični
  • Također su naveli da ovaj problem može uzrokovati “rastuću društvenu nelagodu”, što pogađa Apple, kao i njihove dionice

A naglasak je na zadnjoj točki. Stvar je u tome da bi zabrinuti dioničari željeli da Apple kao 1) prouči problem, procjeni situaciju i izvijesti o napretku, i 2) da u svojim softverima pruži roditeljima više mogućnosti za nadzor.

Jedne od tih mogućnosti su i upravljanje time koje platforme društvenih mreža bi djeci bile dostupne, koliko djeca mogu koristiti svoje telefone tijekom dana i u kojem dijelu dana. Roditelji bi također trebali moći nadgledati kada i kako njihova djeca koriste svoje uređaje.

Nemamo informacija o Appleovim sljedećim potezima, ali naravno, trebali bi reagirati na otvoreno pismo poput ovoga. Ipak, ne bismo rekli da će iOS 12 biti pun opcija za roditelje, no dugoročno gledano, moglo bi doći do nekih promjena.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

Nadopuna:

Appleova reakcija ukratko: da, ovaj slučaj nam je iznimno važan; da, ovo pitanje shvaćamo ozbiljno; da, vi – korisnici i investitori, ste nam važni. Kunemo se da tražimo nove mogućnosti i da će sljedeći iOS uključivati više opcija za roditelje.

Izvor: AppleInsider

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!