00_possible_apple_purchase_in_reno_nevada_cover

Apple će možda kupiti cijeli gradski blok u Nevadi

#Vijesti
2017. 05. 09.

Gradnja najvećeg “svemirskog broda” na svijetu se može činiti kao ništa u usporedbi s kupovinom cijelog gradskog bloka, pogotovo kada Apple želi stvoriti podatkovni centar koji će hőstati podatke korisnika.

Prema vijestima, Apple je već u pregovorima s gradskim vijećem oko kupovine gradskog bloka veličine otprilike 9.000 četvornih metara: ako sve stoji, moguća prodaja će biti na dnevnom redu vijeća ove srijede. Apple želi stvoriti postrojenje koje se primarno bavi kupnjom i preuzimanjem na posjedu, te ovo postrojenje planiraju povezati s planiranim podatkovnim centrom u Reno Technological Parku. Tehnološki gigant iz Cupertina bi dobivao povrat poreza od grada u zamjenu za ulaganje, prema dogovoru.

01_possible_apple_purchase_in_reno_nevada

Ime Reno je možda poznato fanovima Applea, zato što bi ovo mogla biti njihova druga veća investicija na ovome području; prošle godine su zatražili dozvolu za izgradnju objekta pod imenom “Project Huckleberry”. Ovaj raniji podnesak jasno govori o izgradnji podatkovnog centra koji bi također bio uključen u cijeli kompleks, baš kao što se obično i traži od takvih centara.

Već imamo odgovor na pitanje zašto je Apple odlučio graditi nove objekte baš u ovome gradu. Ako pogledamo malo bolje, američki tech-giganti radije grade svoje podatkovne centre i solarne farme u regijama pustinjskog tipa slično ovome, budući da su ulaganja ovdje većinom jeftinija. Osim toga, gradovi koji su manje gusto naseljeni uvijek pokušavaju favorizirati tehnološke tvrtke koje razmišljaju o ulaganju u njihovo područje putem poreznih nadoknada.

02_possible_apple_purchase_in_reno_nevada

Podnesak u vezi Appleovog podatkovnog centra je odobren prije nekoliko godina, i čini se kako bi cijeli kompleks uskoro mogao biti izgrađen, što bi bilo popraćeno još jednim u budućnosti. Grad Reno u Nevadi nije poznat po mnogim stvarima, osim po tome što ga ljudi zovu “najveći mali grad na svijetu.” Osim tog slatkog imena, ovdje se nalazi par kockarnica, stoga se Appleovi planovi za posjed mogu pokazati još spektakularnijima.

Izvor: Apple World Today

Komentiraj