Apple Campus 2 dobio službeno ime: Apple Park

Apple Campus 2 dobio službeno ime: Apple Park

#Vijesti
2017. 02. 23.
Apple je dao izjavu, u kojoj smo prvi puta dobili informaciju o imenu novog sjedišta tvrtke, koje mnoge podsjeća na svemirski brod iz raznih filmova. Također su najavili kada bi se prvi zaposlenici mogli početi useljavati.

Na zadnjim snimkama koje su snimljene dronom vidljivo je kako se radovi na Apple Campusu 2 približavaju kraju, a sada znamo da će se kompleks zvati Apple Park. Još je potrebno neke stvari napraviti: na nekim zgradama i eksterijerima radit će cijelo ljeto. Unatoč tome, novo sjedište bit će otvoreno za zaposlenike od travnja nadalje. Nove zaposlenike počeli su tražiti već u studenom prošle godine. Useljavanje gotovo 12 tisuća zaposlenika trajat će gotovo pola godine.

Apple Campus 2 dobio službeno ime: Apple Park

U izjavi su se sjetili Stevea Jobsa, koji bi sutra, 24.veljače, proslavio 62. rođendan. Dvoranu u koju stane 1000 ljudi, nazvali su Steve Jobs Theater, kako bi odali počast osnivaču Applea. Dvorana će biti smještena na jednom od najviših dijelova kompleksa, što znači kako će se iz nje moći vidjeti okolni parkovi i glavna zgrada. Dvorana je vrlo grandiozna: ova “staklena bačva” ima radijus od 50 metara, a ulaz je visok 6 metara, dok je krov izgrađen od metala i karbonskih vlakana. Steve Jobs Theater otvorit će se poslije otvaranja samog kompleksa.

Apple Park će imati i centar za posjetitelje, Apple Store, kao i kafić, koji će rado primati posjetitelje. Ali, fintess centar veličine 9300 četvornih metara bit će dostupan samo zaposlenicima. Osim toga, na kompleksu veličine 175 hektara nalazit će se staza dugačka 3 kilometra, polje, jezero i voćnjak. Nemojmo zaboraviti na štalu staru 100 godina, iako će ona vjerojatno biti pored Apple Park kompleksa. Kada zatopli, zaposlenici će moći tražiti hladovinu u 9000 drveća koje je Apple posadio.

Apple Campus 2 dobio službeno ime: Apple Park

To nije jedini razlog zašto možemo Apple Park nazvati zelenim: riječ je o najvećem kompleksu koji će koristiti prirodnu ventilaciju zraka, te jednom od najvećih potrošača solarne energije. Sve energetske potrebe pokrivat će se obnovljivim izvorima energije.

Tim Cook, Jony Ive i Laurene Powell Jobs pričali su o Steveu Jobsu u ostatku izjave. Spominjali su uglavnom slične karakteristike kao i prije, kada su pričali o osnivaču Applea: vizija, inspiracija, inovacija, uspjeh, kreativnost, dizajn i slično.

Izvor: Apple

Komentiraj