imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple bi mogao raditi na zanimljivim varijacijama tipkovnice


Tri nova patenta o različitim konceptima nadolazećih tipkovnica za Mac su nedavno ugledala svijetlo dana.

I dok konkurentni proizvođači već nude prijenosna računala sa zaslonom osjetljivim na dodir, Apple je puno puta tvrdio da to može biti pogrešan pristup konceptu. Ipak, morali su dodati nešto tipkovnici i tako su 2016. predstavili Touch Bar, koji je dočekan s podijeljenim emocijama.

Što se toga tiče, mi smo u uredu odlučili da čak i ako OLED zapovjedna traka ne donese spas, dokazano je da je to korisna nova značajka. Možda Apple smatra da Touch Bar nije značajka i da ne bi mogao biti nasljednik trenutnih tipkovnica.

Nedavno su predana tri nova patenta i svaki od njih ima drugačiji pristup tom pitanju: kako omogućiti tipkanje koje je jednako brzo kao i na običnoj tipkovnici, bez da ona bude višenamjenska? U određenom pristupu smatraju da bi trenutni oblik tipkovnice mogao biti zaboravljen, dok bi u drugom samo nadodali na trenutnu verziju.

Sve verzije bi ispravile položaj ulaznog izvora, a Apple i dalje ne bi omogućio zaslon osjetljiv na dodir. Površina bi mogla biti od prozirne plastike ili stakla, a ispod bi se nalazili senzori osjetljivi na dodir.

Dio zaslona koji se sastoji od zaslona; bazni dio koji je povezan s dijelom za prikaz i koji uključuje kućište od stakla koje definira: vanjsku površinu; i otvor za tipkovnicu u gornjem dijelu staklenog kućišta od vanjske površine do unutarnje površine; i tipkovnicu koja je barem djelomično smještena unutar otvora za tipkovnicu te koja sadrži: podlogu, tipke koje su konfigurirane za pomicanje u odnosu na podlogu; prevlaku od tkanine postavljenu preko tipke i određivanje površine korisničkog sučelja tipke.

Osnovni dio koji je fleksibilno povezan s dijelom za prikaz i koji sadrži: tipkovnicu koja se sastoji od tipki i ima savitljivi list koji prekriva razmak između susjednih tipki; kontinuirani stakleni okvir koji se proteže oko periferije tipkovnice i definira: prvu zonu unosa osjetljivu na dodir koja se nalazi uz prvu stranu tipkovnice; drugu zonu unosa osjetljivu na dodir koja se nalazi uz drugu stranu tipkovnice; i sustav koji je konfiguriran za određivanje lokacije unosa dodirom koji se primjenjuju u prvoj i drugoj zoni unosa osjetljivoj na dodir.

Sve varijacije napominju da tipkovnica mora biti otporna na prašinu. Apple je morao dobro razmisliti o tome, jer je prva verzija Butterfly tipkovnice sakupljala prašinu, što je rezultiralo ljepljivim tipkama. Kasnije su riješili taj problem i popravili tipkovnice na svim računalima koja su bila zahvaćena time.

Iako moramo dodati da patenti mogu biti samo ideje, te za nijednog od njih nije potvrđeno da će biti uključeni u bilo koji nadolazeći uređaj. Ali jedna stvar je sigurna, s Touch Barom, evolucija tipkovnica je stigla u novu fazu koju bi trebalo nastaviti. Svi drugi aspekti će biti određeni navikama korisnika.

Izvor: iDownloadblog

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!