imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple bi mogao polirati keramički iPhone s laserom?

Apple bi mogao polirati keramički iPhone s laserom?


U.S. Patent and Trademark Office je objavio unikatan patent, koji govori o tome kako Apple želi savršeno keramičko kućište za iPhone, koje bi napravio laserskom tehnologijom. Ako se ostvari patent, naravno.

Nakon što je Apple predstavio Jet Black boju za iPhone 7, pojavila se glasina o planiranoj Jet White boji iPhone uređaja. Ali, proces nije tako jednostavan kako se čini. Ne bi samo boja bila drugačija, nego materijal od kojeg je iPhone izrađen. Keramika bi omogućila dugačak san mnogih korisnika o telefonima koji se ne grebu.

Apple bi mogao polirati keramički iPhone s laserom?
Slika je samo ilustracija

Jet Black boja iPhone 7 uređaja je predivna, većina korisnika se slaže s time. Ali, mnogi se nisu odlučili na ovu boju, jer je istina kako se lakše grebe od drugih iPhone modela. Ovdje bi keramika donijela veliku prednost, jer bi površina mogla biti jednako sjajna, ali je materijal puno čvršći od tradicionalnog aluminija.

Aluminij ima 2.5 po Mohsovoj ljestvici tvrdoće materijala, a keramički cirkon Apple Watch 2 modela ima 8.5. Za usporedbu, safir ima 9, dok dijamant 10. Prema tome, keramika je vrlo dobra ideja za telefon koji bi bio čvršći od dosadašnjih modela. Apple bi mogao koristiti novu lasersku tehnologiju poliranja za iPhone i Apple Watch uređaje, iako spominju samo iPhone u prijavi patenta.

Apple bi mogao polirati keramički iPhone s laserom?

Appleov izum odnosi se na tehniku poliranja površine keramičke komponente. Keramička komponenta može se formirati od transparentnog keramičkog materijala, kao što su safir, cirkon i slično. Laser bi zamijenio dosadašnju metodu poliranja, dok bi keramika zamijenila aluminij.

Postojale su glasine kako bi kućište novog iPhone 8 uređaja moglo biti stakleno, a sličan trend pojavio se kod drugih proizvođača. U teoriji bi im trebalo ovakvo kućište za induktivno punjenje, ali keramika bi mogla isto postići. Pod uvjetom da riješe pitanje shieldinga radio valova.

Apple bi mogao polirati keramički iPhone s laserom?

Iako bismo mogli pomisliti kako je stvar rješena, a ovaj dizajn izgleda sjajno, upozoravamo kako je ovu vijest potrebno uzeti sa zadrškom. Ovaj patent mogao bi se iskoristiti odmah na idućem uređaju, a možda ga nikada ne vidimo. Ali, bilo bi sjajno kada bi Apple uspio napraviti sjajni bijeli iPhone sa snažnijim dizajnom.

Izvor: Patently Apple

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.