imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple APPocalypse


Ovogodišnji WWDC je imao uvodni video koji je bio smiješan i pomalo zastrašujuć u isto vrijeme. Ako ste ga nekako propustili, sada možete pogledati kako bi se svijet raspao bez Applea.

Appleov kratki film je vjerojatno stvoren na većem budžetu nego Star Wars: Nova Nada – dobro, možda i nije, ali zaista su napravili dobar posao s ovim umjetničkim djelom pod nazivom APPocalypse gdje možete vidjeti kako bi svijet izgledao bez Appleovih aplikacija.

Priča je prilično jednostavna. Imamo momka koji je privremeno postavljen u App Storeovu sobu sa serverima; vjerojatno zbog preseljenja u Apple Park. On slučajno iskopča nešto što ruši sve Appleove servere, te aplikacije nestaju s iPhonea i iPada diljem svijeta. Kaos eruptira širom svijeta, a fizičke aplikacije pojavljuju se na crnom tržištu.

Cijeli video je prilično nevjerojatan, možemo vidjeti mnogo smiješnih trenutaka. Na početku, mladi zaposlenik Applea koji pokreće ovaj lanac događaja koristi prvi Classic iPod. Nakon toga, možemo vidjeti kako par dobiva fizičku zamjenu lica poznatu sa Snapchata, momka koji igra Candy Crush s čekićem i bombonima, ali možemo vidjeti i fizičku manifestaciju Tindera, te ženu koja dijeli isprintane selfije.

Poruka videa mogla bi biti previše ironična: mogli bismo to shvatiti na način koji kaže da su životi ljudi potpuno ovisni o njihovim telefonima i aplikacijama koje se nalaze na njima. Sve je gotovo ako nema Applea, jer ne možemo pojesti ni krišku pizze prije nego što ju objavimo na Instagramu. Naravno, nema stvarne potrebe za toliko dubokim gledanjem u video namijenjen programerima: jednostavno se možete smijati paru s izmijenjenim licima i svima ostalima, dok ‘All Right’ Christophera Crossa svira u pozadini. #pizzaemoji

Ako niste vidjeli prijašnje WWDC uvodne videe, ili ih se jednostavno ne sjećate, evo par koje možete pogledati. (Nisu imali uvodni video 2016. godine, jer su imali minutu šutnje u spomen na teroristički napad u Orlandu, Florida.)

2015

2014

2013

2012

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.