imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

App Store zarađuje 93% više od Google Playa


I to usprkos činjenici da se instalira više aplikacija iz Androidove trgovine. Pogledajmo najnovije statističke podatke Sensor Towera.

Sensor Tower već više od deset godina prati što se događa u raznim trgovinama aplikacijama, te objavljuje kvartalna izvješća o svojim analizama. Prema informacijama objavljenima u četvrtak, Google Play i App Store zabilježili su porast. Međutim, ne u istoj mjeri.

Naime, 66% ukupne zarade od mobilnih aplikacija ide Appleu, što je ukupno 12 milijardi dolara. Google Play je također u uzlaznoj putanji, te su i istom razdoblju ostvarili porast od 21,5%, odnosno prihod od 5,1 milijarde dolara povećali su na 6,2 milijarde.

Sve u svemu, Apple je na aplikacijama zaradio 93% više od Googlea.

Taj nas podatak čudi jer Google nepobitno vodi u broju instaliranih aplikacija: ukupno 19,5 milijardi instaliranih aplikacija preuzeto je s Google Playa (što je ogromna brojka), dok je s App Storea preuzeto i instalirano siromašnih 7,6 milijardi. Ipak, čini se da su Appleovi korisnici i dalje skloniji platiti svoje aplikacije.

Bez obzira na ove brojke, zapanjuje podatak da su ljudi uložili više od 5 milijardi dolara u aplikacije i to samo u jednom tromjesečju. Očigledno era aplikacija ni približno nije gotova.

Izvor: AppleInsider

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!