App Store postaje malo bolje mjesto

App Store postaje malo bolje mjesto

#Vijesti
2017. 03. 29.
Apple konstantno pokušava održavati red u svojoj trgovini aplikacija, koja će postati malo kulturnije mjesto zahvaljujući novim regulacijama. Nema više clickbait imena aplikacija.

Postoje aplikacije koje su toliko dobro napravljene ili su ih napravili toliko poznati developeri da ne trebaju nikakvu reklamu, jer će ih ljudi svejedno preuzimati. S druge strane, mnoge aplikacije pokušavaju namamiti ljude tako što tvrde kako su potpuno besplatne. Developeri ovih aplikacija idu na sigurno: najčešće stave riječ FREE (besplatno) u ime aplikacije, za slučaj da korisnici ne gledaju cijenu. Ovu riječ napišu točno tako, sve velikim slovima. Neki odu i korak dalje, te napišu nešto slično ovome: !!FREE!! Većina ovih aplikacija funkcionira na slijedeći način: besplatno iskustvo traje oko 5 minuta, a nakon toga je potrebno platiti.

App Store postaje malo bolje mjesto
Ne želimo nikoga imenovati…

Apple želi zaustaviti ovaj iritantni fenomen. Iako su već pokušali uvjeriti developere da odustanu od ove navike, ovaj puta su odlučili upotrijebiti malo agresivniju taktiku. Ako developeri stave aplikaciju na App Store koja ima bilo kakvu naznaku o cijeni, bilo da se radi o riječi u naslovu, ikoni ili screenshotu, App Store će odbiti zahtjev, a developer će dobiti i poruku.

Ime, ikona, screenshot ili pregled vaše aplikacije u App Storeu sadrže infromacije o cijeni aplikacije, što se ne smatra dijelom meta-podataka. Molimo vas da maknete informacije o cijeni aplikacije iz imena vaše aplikacije, što uključuje i infomacije o tome da je aplikacija besplatna ili ukinuta. Ako biste htjeli reklamirati promjenu cijene vaše aplikacije, bilo bi prikladno te informacije dodati u opis aplikacije. Promjene u cijeni vaše aplikacije mogu se objaviti u Pricing and Availability dijelu iTunes Connecta.

App Store postaje malo bolje mjesto

Apple konstantno pokušava učiniti App Store transparentnijim. Ili namještaju svoje algoritme, ili započinju velike reforme u kojima izbacuju aplikacije na kojima su developeri prestali raditi.

Izvor: 9to5mac

Komentiraj