imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

App Store je zabilježio novi rekord u prihodima


Appleova virtualna trgovina je bila veliki hit tijekom blagdana. Tvrtka ne samo da je mogla zatvoriti najbolji tjedan u svojoj povijesti, već i svoj najbolji dan. Pogledajmo koliko je čovječanstvo uspjelo potrošiti u App Storeu u jednome danu.

Praznici su završili. Ovih dana, većina nas shvaća koliko smo novca uspjeli potrošiti i obično pokušavamo spojiti kraj s krajem. Međutim, situacija je drugačija kada je riječ o trgovinama, budući da oni u ovo doba godine obično zadovoljno počinju brojati zarađeni novac. Apple je učinio upravo to, i u pokušaju da nadoknade vijest o slabim Q1 rezultatima, sada su podijelili stvarne brojeve. I to nije slučajnost:

App Store je oborio sve rekorde prihoda tijekom praznika.

Izraženo u novcu, to znači da su tijekom blagdanskog tjedna zaradili 1.22 milijarde dolara. Kao bonus, postavljen je novi dnevni rekord, budući da su korisnici u prvome danu Nove godine potrošili 322 milijuna dolara na kupovinu u App Storeu.

Marketinški stručnjak, Phil Schiller je rekao sljedeće:

App Store je imao rekordan blagdanski tjedan i prvi dan Nove godine. Blagdanski tjedan je bio naš najveći tjedan do sada s više od 1.22 milijarde dolara koje su potrošene na aplikacije i igre, a Nova godina je postavila novi dnevni rekord s više od 322 milijuna dolara prihoda.

Zahvaljujući inspirativnom radu naših talentiranih programera i podršci naših nevjerojatnih korisnika diljem svijeta, App Store je završio nevjerojatnu 2018. i započeo 2019. s velikim praskom.

Jeste li i vi jedan od onih koji su ojačali statistike? Što ste kupili?

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!