imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

App Store iznimno profitabilan i za razvojne programere


Apple je lansirao novi App Store u okviru iOS-a 11 prošlog rujna. Cilj im je bio promijeniti dizajn čitavog sučelja, dati veću šansu razvojnim programerima da promoviraju svoje aplikacije, te pružiti bogatije iskustvo pretraživanja za korisnike.

Doduše, tu je još jedan, jednako važan cilj, a to je povećanje broja preuzimanja te ukupne prodaje, što se puno lakše postiže pomoću lijepog sučelja i pametnije organiziranog sadržaja. Takva situacija plodonosna je i za tvrtku i za razvojne programere. Novi App Store toliko je uspješan da se broj preuzimanja Aplikacije dana te Igre dana povećao za otprilike 800%.

Analitička tvrtka Senso Tower počela je pratiti brojke još u rujnu, a nakon otprilike 3/4 godine, objavili su rezultate.

Ispostavilo se sljedeće:

  • Igra dana ostvarila je najveći porast, od 802%.
  • Slijedi je Aplikacija dana, čiji se broj preuzimanja povećao za 685%.
  • Priče o razvojnim programerima i drugi popisi aplikacija doprinijeli su općenitom porastu preuzimanja od 240%.
  • Premda su teme ostvarile najmanji rast, radi se o brojki od 164%.

Doduše, čini se da nisu posvetili pozornost razlici između besplatnih i plaćenih aplikacija.

Iako je dana šansa objavljivanju zanimljivih pričica te promociji nezavisnih razvojnih programera (29% priča odnosi se na njih), ispostavilo se da iza najviše obavljenog sadržaja stoje velike tvrtke poput Electronic Artsa, Warner Bros.-a, Square Enixa, Gamelofta, Noodlecake Studiosa i Kinga. To znači da svi oni imaju najviše kupaca.

Trinaest od TOP15 tvrtki koje pružaju sadržaj ostvarilo je više od 13 milijuna preuzimanja od lansiranja novog App Storea.

Premda je jasno da će velike tvrtke biti najviše prikazane, i manji objavljivači imaju priliku ostvariti uspjeh na temelju članka na App Storeu“, rekao je analitičar Sensor Towera, Jonathan Briskman.

Popisi su zbilja subjektivni jer ih stvaraju urednici Appleovog App Storea s ciljem pružanja najkvalitetnijeg sadržaja svim korisnicima.

Izvor: MacRumors, TechCrunch

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!