imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Aplikacije za održavanje novogodišnjih odluka


Nije važno vjerujete li u novogodišnje odluke ili ne, činjenica je da svi vrlo lako možemo odustati od ispunjenja vlastitih ciljeva. Svako ima svoje trikove, ali najviše nam može pomoći upravo uređaj koji gotovo cijeli dan držimo u rukama.

Bilo da se radi o sportskim ciljevima, ili možda osobnim ili poslovnim planovima, sve se svodi na dobar sustav rada. Svi smo različiti i razmišljamo drugačije, pa ne postoji neko univerzalno rješenje. Ipak, ova metoda mogla bi biti dobra polazišna točka. Krenimo s vježbanjem jer je to jedna od najpopularnijih tema u okviru novogodišnjih odluka.

Vježbanje i zdravlje

Ovih su dana popularne razne aplikacije za nadzor sportskih aktivnosti. Neki razvojni programeri donose sveobuhvatna rješenja kroz nekoliko različitih aplikacija. Takav je primjer aplikacija Runtastic, koja pokriva sve od trčanja u prirodi do vježbi snage u zatvorenom prostoru. Aplikacije možete kupiti pojedinačno, u paketu ili pak u sustavu pretplate.

Postoje i aplikacije za sve one čija dnevna rutina već uključuje sportske aktivnosti. Moov je klasičan primjer koji potvrđuje kako uređaj za nadzor pulsa uparen s aplikacijom može dati puno bolje rezultate od običnih fitnes aplikacija. Ova aplikacija izrađuje program vježbi baš za vas, a sve na temelju podataka sakupljenih stalnim nadziranjem vašeg pulsa.

Ako imate Apple Watch, sigurno ste se susreli s aplikacijom Nike+ Running Club. Kao član Run and Training kluba imate pristup raznim uslugama, primjerice osobnim konzultacijama o sportskoj opremi i njezinom korištenju. Ova aplikacija sveobuhvatno je rješenje za sve koji se vole baviti sportom, a realizirano je suradnjom Nikea i Applea.

Vježbanje nije sve. Kada se bavite sportom, morate se i pravilno hraniti, a ponekad je uvođenje reda u prehrambene navike i teže nego samo vježbanje. Ako ste odlučni u svojoj namjeri, preporučujemo vam besplatnu aplikaciju YAZIO. Također, hidracija je jako važna za zdravlje, a u tom je kontekstu odlična aplikacija WaterMinder, dostupna i za Apple Watch.

Karijera, posao, učenje

Planiranje i transparentnost mogu mnogima biti od velike pomoći kada se moraju usredotočiti na radne zadatke. Mnogo je aplikacija za upravljanje radnim zadacima, poput MeisterTaska i Trella. Možete ih koristiti kao običan korisnik i to besplatno, a dostupne su za iOS i Mac. Postoje i neka rješenja za učenje. Naša preporuka je iStudiez Pro, dostupna za 24,99 kn, s opširnim i obuhvatnim rješenjima.

I pametno upravljanje vremenom i rokovima jako je važno. S aplikacijom Time 2, možete si zadati točne intervale za svaki zadatak, te pratiti koliko vremena trošite na obavljanje raznih stvari tijekom dana. Ovako ćete sve završiti na vrijeme, a ako vam to ne uspije, točno ćete znati gdje ste pogriješili.

Premda možda već znate za ovu aplikaciju, isplati se podsjetiti vas na Duolingo. To je odličan primjer kako možete lako i učinkovito naučiti novi jezik putem svog pametnog telefona. Čak i ako ne dosegnete razinu izvornog govornika, dobra je za vježbanje ili širenje svojih znanja.

Financije, ispunjenje ciljeva

Gotovo je nemoguće zaobići temu financija, premda znamo da novac nije ono što nas čini sretnima. Ipak, postoji niz odličnih aplikacija uz koje možete pratiti svoju potrošnju, poput Pocket Guarda.

Sve ovo možemo sumirati u jednoj aplikaciji: Strides Habit Tracker. Ako preuzmete samo jednu aplikaciju s ovog popisa, neka to bude ova, jer vam omogućuje da pratite primjerice koliko ste puta tjedno jeli u restoranu brze hrane ili koliko prosječno spavate.

Izvro: Cult of Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!