imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Aplikacija Zdravlje je postala puno pametnija


S obzirom na to da Apple stavlja još veći naglasak na zdravlje, stalno razvijaju aplikaciju Zdravlje koja registrira naše zdravstvene podatke i vježbe. Ova aplikacija je dobila neke nove značajke u iOS-u 11 i watchOSu, od kojih smo neke čekali.

iCloud sinkronizacija

Počnimo s najvažnijom: napokon možemo sinkronizirati podatke iz aplikacije na iCloud. Zaista ne razumijemo kako ovo nije bila mogućnost i prije, ali on što je bitno jest da ju imamo sada. Jednostavno je razumjeti zbog čega je toliko bitna. Sve do sada, bez obzira na to koliko ste precizno i pedantno snimali svoje vježbe s vašim Apple Watchom tijekom proteklih godinu i pol dana, ako ste kupili novi iPhone i niste vratili sigurnosnu kopiju, ti podatci su bili izgubljeni. Ne i uz iOS 11…

Upravljanje dijabetesom

Imali smo mnoštvo članaka o tome zašto bi bilo dobro i korisno kada bi budući Apple Watch mogao nadzirati pacijentovu razinu krvnog šećera. To bi olakšalo život brojnim pacijentima koji žive s dijabetesom. Naravno, trebamo razvoj softwarea s mogućim ažuriranjima hardwarea, a ta software ažuriranja su sada izašla.

01_health_app_smarter_with_watchos4

Prije svega, Apple Watch 2 će moći podržati vezu energetski učinkovitih Bluetooth dodataka na sat zahvaljujući CoreBluetoothu. To otvara mogućnosti povezivanja vanjskih monitora glukoze u krvi sa satom, između ostalog. Osim toga, dodano je i nekoliko drugih opcija praćenja povezanih s dijabetesom, kao na primjer vrijeme obroka i razine šečera u krvi, ili praćenje unosa inzulina.

Nove mogućnosti vježbanja

Ne ostajemo ni bez novih vrsta vježbanja. U watchOS 4, programeri mogu stvoriti aplikacije za Tai Chi ili Mixed Cardio vrste vježbanja, a ova potonja bi mogla biti jedna vrsta kategorije za druge vrste vježbi. S druge strane, Hand Cycling je specifičnija vrsta vježbanja: ni to neće ostati bez točnih fitnes podataka. Yay!

2

Nove kategorije praćenja, razvoj

Od sada, moći ćete pratiti koliki je vaš maksimalni unos kisika ili VO2max podataka. To može biti korisno u razvijanju izdržljivosti, i ako je sve u redu, Apple Watch će moći samostalno nadzirati približnu točnost. Druga nova kategorija praćenja je opseg struka, uz čiju ćete pomoć moći pratiti, kroz lijepe grafikone, koliko vam je dosljedno vježbanje pomoglo s riješavanjem masti oko struka.

Osim prethodno spomenutih novih dodataka, postojeće funkcije su također postale pametnije. Apple Watch će od sada moći otkriti setove tijekom plivanja, pa nećete morati pauzirati i nastavljati vježbu svaki puta kada malo odmarate. Pored toga, programeri treće strane će sada moći pristupiti Water Lock funkciji koja zabranjuje kontrolu na dodir tijekom plivanja, tako da ne možete slučajno dodirnuti sat dok plivate. Još jedan novi razvoj jest da će vanjske aplikacije moći pauzirati i nastaviti vježbe putem bočnih gumba zahvaljujući Pauziraj/Nastavi API-ju.

3

To su nove mogućnosti aplikacije Zdravlje u najširim pojmovima, ali može biti i da će popis imati nove funkcije nakon što OS bude objavljen u rujnu. Do tada, pogledajte koje promjene će biti provedene u watchOSu 4.

Izvor: 9to5mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!