imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Aplikacija za iPhone koja će pomoći slijepima da „vide“


Kada upoznamo neku zapanjujuću novu tehnologiju, najčešće pomislimo da se radi o čaroliji. Na žalost, u većini slučajeva vrlo nas brzo sustigne stvarnost i shvatimo da nitko ne zna koja je svrha te čarolije. Ipak, Microsoft je napustio taj trend te upravo objavio novu aplikaciju koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi opisala okružje slijepim osobama putem glasovnog pomoćnika.

Aplikacija Microsoft Seeing mogla bi postati jedna od značajki Appleovog Accessibilityja. U videu možete vidjeti da je aplikacija korisna te kako napokon imamo program s umjetnom inteligencijom koji ima suvislu svrhu. Ta aplikacija može pomoći slijepim osobama u raznim aspektima svakodnevnog života, kako malim, tako i velikim: prepoznaje prijatelje, njihove gestikulacije i izraze lica te emocije. Nadalje, može pomoći u razumijevanju tekstova i slika, prepoznaje i čita barkodove, a može olakšati i korištenje internetskog bankarstva.

Pretvorite vizualni svijet u auditivno iskustvo. Uz pomoć ove aplikacije s inteligentnom kamerom, samo trebate podići svoj mobitel i slušati informacije o svijetu koji vas okružuje.

Dobra vijest je da aplikaciju možete besplatno preuzeti u App Storeu, što je zbilja lijepo od Microsofta, s obzirom na to da su stvorili program koji uvelike može poboljšati živote brojnim ljudima. Međutim, loše vijesti uvijek su neminovne: trenutno je dostupna samo u SAD-u, Kanadi, Indiji, Hong Kongu, Novom Zelandu i Singapuru. Oni koji žele odmah instalirati Microsoft Seeing trebali bi se malo poigrati sa svojim računom na App Storeu i preuzeti aplikaciju iz američkog Storea. Iz Microsofta su obećali da će aplikacija uskoro biti dostupna u više zemalja te za uređaje s Androidom.

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!