imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Aplikacija koja će vam pomoći s Live Photos

Aplikacija koja će vam pomoći s Live Photos


Live Photo funkcija mogla bi se činiti beskorisnom i nepotrebnom koja čak nekada može biti iritantna, pogotovo ako ju ne znate isključiti. Prestanite paničariti i povežite pojaseve, jer ćemo vam pokazati sjajnu aplikaciju koja će vam približiti pomične fotografije.

Live Photo opcija nije dostupna svima, a ne vole ju ni svi korisnici iPhone 6s ili novijih modela. Uzrok tome obično je što ne mogu kontrolirati završni proizvod, pa im je beskorisna funkcija. Ali, čini se kako je funkcija ipak korisna za nešto: možete imati pomičnu profilnu fotografiju na Facebooku zbog ove nje, iako ovu opciju još ne koristi puno korisnika.

Uključivanje, korištenje i gašenje Live Photos opcije

Ne trebate ništa posebno raditi kako biste koristili ovu funkciju. Gumb za paljenje nalazi se pored HDR moda i Timer opcije u Camera aplikaciji. Kada gumb svijetli u žutoj boji, a ispod njega se nalazi riječ “Live”, onda je opcija upaljena. Sve što trebate napraviti je fotografirati u pravom trenutku.

Iako mnogi uspoređuju Live Photos opciju s gif slikama, to nije tako. Live Photos snima i zvuk, pa netko može reći nešto negativno u tom trenutku i pokvariti vam savršen trenutak.

Aplikacija koja će vam pomoći s Live Photos

Dobro je imati na umu da se fotografija ne snima u trenutku kada pritisnete gumb u aplikaciji. Uređaj će snimiti 1.5 sekundu prije i poslije fotografije. Glavna stvar je dobro odabrati kompoziciju, te svima reći kako snimate Live Photo. U tom slučaju će vam fotografija vjerojatno ispasti dobro. Kada mislite da vam je fotografija dobro ispala, držite uređaj još sekundu kako biste bili sigurni da je sve snimljeno.

Kada ste završili s korištenjem funkcije, dobra ideja je odmah ugasiti ovu opciju u gornjem dijelu zaslona, gdje ste ju prije upalili. Zabava može završiti jako rano ako imate malo prostora na uređaju, jer Live Photo zauzima dvostuko više mjesta od normalne fotografije.

Što vam sigurno treba: Google Motion Skills

Ova aplikacija je korisna zbog toga što možete odabrati odgovarajući dio Live Photo fotografije. Postoji nekoliko metoda na koje možete odabrati najbolju fotografiju, a čak i ako ste slučajno ostavili Live Photo opciju upaljenu, ne brinite.

Aplikacija koja će vam pomoći s Live Photos

Preuzmite Google Motion Skills s App Storea, otvorite ju i odaberite postojeći Live Photo iz galerije. Pritisnite strelicu koja pokazuje prema desno kako biste mogli exportati gotove fotografije. Odaberite “Export Live Photo” funkciju koja ima istu ikonu kao u Camera aplikaciji. Možete odabrati pravi kadar koji želite koristiti.

Kada ste zadovoljni s rezultatom, pritisnite veliku zelenu kvačicu. Aplikacija će exportati vašu novu fotografiju. Jedina stvar koju trebate napraviti je urediti malo fotografiju. Na sreću, postoji mnogo aplikacija za tu svrhu.

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.