imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Aplikacija ForkLift 3 izašla za Mac računala

Aplikacija ForkLift 3 izašla za Mac računala


Stariji Mac korisnici možda će prepoznati ime ForkLift, jer je dugo godina bila najpopularnija aplikacija za upravljanje podacima za Mac platformu. Nova verzija upravo je izašla!

ForkLift je sjajan za mnoge stvari: osim upravljanja podacima, možete ga koristiti kao FTP-klijent. Aplikaciju je razvio tim BinaryNights, a bila je vrlo uspješna diljem svijeta. Sjajna aplikacija postala je još bolja, jer je došla nova verzija nazvana ForkLift 3.

ForkLift je aplikacija za upravljanje datotekama s dva panela, što može biti vrlo praktično za one koji su navikli na ovu metodu na Windows operativnom sustavu (ili čak DOS-u, sjetite se Norton Commandera). Vrlo se lako naviknuti na Finder kada prijeđete na Mac, ali ako vam treba udaljeni server, praktično je koristiti panele. Novi ForkLift je značajno poboljšan upravo u ovom dijelu u odnosu na prijašnje verzije. Pogledajmo što je novo u aplikaciji!

Zapravo, možemo početi s onime što nije zapravo novo: možete se povezivati na vanjske servere, preko SFTP, FTP, WebDAV, Amazon S3, Rackspace CloudFiles, AFP, SMB i NFS protokola. Možete se povezati s više njih odjednom, kao i pomicati podatke s jednog na drugi, zbog toga što imate dva panela. Nova značajka vezana uz to je ForkLift mini, koji je ugrađen u izbornik, a možete jednostavno pristupiti svojim najdražim lokacijama, gdje možete odmah staviti svoje podatke.

Aplikacija ForkLift 3 izašla za Mac računala

Uz ovu funkciju također je vezana mogućnost sinkronizacije, što znači da možete sinkronizirati jednu ili više mapa s mapama koje se nalaze na serverima. Moguće je brzo provjeriti sadržaj mape, bez obzira je li riječ o lokalnoj mapi ili onoj na serveru, a možete čak i uređivati tekstualne podatke (txt, html, csv…). Kompresirane podatke možete pregledati na jednak način, kao da se radi o mapama.

Nova Quick Open opcija mogla bi se opisati kao “Spotlight u ForkLiftu”, a moguće je obaviti više operacija u isto vrijeme, bez potrebe da maknete ruke s tipkovnice. Potrebno je neko vrijeme da se naučite koristiti ovu funkciju, ali će vam značajno ubrzati rad.

Izgled aplikacije nije se previše promijenio: aplikacija je čišća i atraktivnija, ali ako ste prije radili na ForkLiftu, neće vam biti problem naći sve funkcije na koje ste navikli. Još jedna nova funkcija na ovoj verziji aplikacije je dark mode. Nažalost, ne odgovara postavkama macOs-a, ali možete vrlo lako odabrati ovaj mod u Settings izborniku, pa vam aplikacija neće biti presvijetla u uvjetima gdje nema previše svijetla u prostoriji (ovdje možete pristupiti i ForkLift mini funkciji i funkciji upravljanja kompresiranim podacima, koje smo prije spomenuli).

Aplikacija ForkLift 3 izašla za Mac računala

Mogli bismo nastaviti nabrajati i hvaliti funkcije ForkLifta još dugo vremena (brisanje aplikacija, usporedba datoteka, upravljanje tabovima…), ali ćemo se zaustaviti. Aplikacija je na popustu zbog toga što je tek izašla, pa možete kupiti licencu za jednog korisnika za 20 dolara umjesto 30 na web stranici BinaryNighta, a korisnici koji su već posjedovali ForkLift imaju dodatan popust, te plaćaju samo 15 dolara. Nadalje, ako ste kupili ForkLift 2 nakon 5. lipnja 2016. godine, nadogradnja vam je besplatna. Kada bismo morali preporučiti tri aplikacije koje nije razvio Apple za Mac računala, ForkLift bi sigurno bio među njima.

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.