imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Analitičari kažu da Apple pleše na rubu – isporuka iPhonea 8 ne smije kasniti


Srećom, prema najnovijim vijestima, isporuka iPhonea 8 uopće neće kasniti, eventualno jako kratko. Čak je i predviđeno razdoblje kašnjenja značajno kraće od roka kojega su analitičari dali Appleu prije no što se pojave problemi.

U intervjuu koji je dao za CNBC, analitičar tvrtke Bernstein, Tony Sacconaghi, rekao je da će se Apple naći u ozbiljnim financijskim problemima ako isporuka iPhonea 8 bude predugo kasnila. Analitičar smatra da je prag tolerancije otprilike tri tjedna nakon Keynotea – toliko će prosječan Appleov korisnik (ovdje su isključeni oni zagriženi obožavatelji) čekati na novi uređaj prije no što se odluči za neku drugu marku. Ako se isporuka odgodi za 2018., posljedice će biti užasne jer će se potratiti čitavo božićno razdoblje, koje je inače najunosniji dio godine svim tvrtkama.

Premda smo već čuli vijesti da Apple ima problema s bežičnim punjenjem te OLED zaslonom, prema najnovijim informacijama te proizvodne poteškoće sada su iza nas – pod uvjetom da ih je uopće i bilo. Također, Apple ima najodanije korisnike, što oduvijek pomaže tvrtki kada se nađe u nekakvim problemima.

Primjerice, korisnici bi mogli ne samo prihvatiti puno višu cijenu iPhonea 8, nego bi se mogli i još malo strpjeti. Ionako taj uređaj čekamo već devet mjeseci. Koji tjedan više ili manje ne čini neku značajnu razliku.

Međutim, još uvijek postoji mogućnost za neke probleme. Iz TechCruncha navode kako imaju informacije iz pouzdanih izvora da će se model s OLED zaslonom naći u trgovinama nešto kasnije od iPhonea 7s i 7s Plus. Nisu spominjali konkretne brojke, ali nadamo se da nećemo trebati jako dugo čekati, osobito u kontekstu Sacconaghijevih upozorenja.

Bilo kako bilo, Apple i dalje može otvoriti narudžbe te tako obvezati korisnike na kupnju novog iPhonea, a onda što više ubrzati njihovuisporuku. U tom se slučaju barem ne bi brinuli da će gubiti jednog po jednog korisnika.

Ipak, ako dobijemo iPhone 8 kakav očekujemo na temelju vijesti od prošlog mjeseca, ispred svakog Apple Storea na svijetu protezat će se red korisnika spremnih čekati koliko god je potrebno.

Izvori: AppleWorld.Today i Macrumors

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!