imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Američki policajci ne bi trebali gledati iPhone uređaje


Tako ih barem Elcomsoft, tvrtka koji je vodeći programer digitalnih forenzičkih alata, savjetuje. Razlog je prozaičan: u slučaju blokiranja telefona, bit će nemoguće otključati zaslon.

Koliko Motherboard zna, tvrtka za forenziku Elcomsoft savjetuje policiju u SAD-u da ne gleda u zaslone iPhone uređaja koji su osigurani s Face ID-em, jer bi to moglo uzrokovati ozbiljne probleme.

Craig Federighi je definitivno mogao potvrditi da je savjet točan, jer se i sam našao u neugodnoj situaciji tijekom predstavljanja iPhonea X, kada je pokušao demonstrirati kako Face ID funkcionira, no uređaj je bilo nemoguće otključati. Kako su kasnije otkrili, izvor problema je bio u tome da su tijekom priprema za Keynote, pomoćnici bacili pogled na uređaj nekoliko puta i zbog svih neuspjelih pokušaja otključavanja, uređaj je blokirao te su ga mogli otključati samo uz pomoć zaporke.

Upravo je to atribut Face ID-a zbog kojeg stručnjaci policiji savjetuju da ne gledaju iPhone uređaje, kao što je to Perzej učinio u borbi protiv Gorgona.

Zapravo, u eri Touch ID-a, davani su slični savjeti, ali tada su se mogli nositi sa situacijom prateći sljedeći savjet: nemojte stisnuti Home tipku, ali možete koristiti tipku za Spavanje/buđenje kako biste otključali uređaj.

Odnos između Applea i policije je tradicionalno prilično problematičan. Možda ste čuli za slučaj Apple vs. FBI; također je otkriveno da britanski policajci imaju kolege koji se bave otključanim uređajima, točnije kako bi spriječili njihovo ponovno zaključavanje; a nismo ni spomenuli pravni problem koji je ponovno postao aktualan u posljednjih nekoliko tjedana – treba li osumnjičenik otključati svoj uređaj ili ga ostaviti zaključanim.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!