imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Kako aktivirati Pronađi moj iPhone aplikaciju


Postoji nekoliko usluga i dodataka koji su jednostavni za upotrebu i očiti onima koji koriste iPhone od davnina, ali trebali bismo misliti i na pridošlice. Pogledajmo što možete učiniti kako biste zaštitili svoje dragocjene uređaje i podatke. Ovdje dolazimo do upotrebe aplikacije Pronađi moj iPhone.

Nezgode se mogu dogoditi i možete izgubiti svoj iPhone ili iPad u bilo kojem trenutku. U tom slučaju, dobro je znati da uvijek postoji aplikacija za to. Osnovna funkcija Pronađi moj iPhone aplikacije je da može pronaći sve vaše uređaje koji su povezani s vašim računom. Prijavite se s bilo kojim Apple uređajem (iPhone, Mac, iPad, iPod touch) ili putem web-aplikacije na vaš iCloud račun kako biste vidjeli točnu lokaciju svih vaših uređaja.

Ako odaberete neku od navedenih stavki i dodirnete “Radnje” možete odabrati “Reprodukcija zvuka”. To je prilično korisna funkcija nakon duge noći zabavljanja, kada ste sigurni da niste izgubili telefon te da bi trebao biti negdje u blizini. Ako dodirnete ikonu, vaš će uređaj dati glasan zvučni signal. Ako je ukraden, onda barem možete nasmrt uplašiti onoga tko ga je uzeo.

Imate i priliku “Zaključati” svoj uređaj, kada ste sigurni da je nestao. Kao što i samo ime pokazuje, to vam omogućava daljinsko zaključavanje uređaja. Također vam omogućuje da pošaljete poruku ili kontakt podatke onima koji imaju vaš uređaj u rukama. Ako imate sreće i dobijete svoj uređaj natrag, možete ga jednostavno otključati uz pomoć koda koji ste unijeli pri zaključavanju.

Tijekom testiranja ove funkcije, primijetio sam čudnu stvar. Ako zaključavate vaš MacBook s vašeg iPhonea, nakon ponovnog pokretanja vašeg računala, u gornjem desnom kutu pokazuje da će raditi na U.S tipkovnici. Stoga obratite pozornost na svaki znak.

Budite oprezni ako ste voljni koristiti ikonu koja se nalazi s desne strane. Može zaštititi vaše podatke od znatiželjnih očiju, ali isto tako s lakoćom može izgubiti sve podatke bez sigurnosnih kopija. Nakon što dodirnete maleni koš za smeće kako biste “Izbrisali” sve podatke, unesite svoju zaporku – ili ako ste aktivirali “Obiteljsko dijeljenje” bilo čiju zaporku i ako je vaš telefon online, svi podatci će biti uklonjeni s njega. Nemojte paničariti ako je telefon izvan mreže. Kada se ponovno spoji na internet, podatci će biti izbrisani.

Ipak, naš najvažniji savjet u ovoj temi je da obratite pozornost na svoje uređaje i pokušate ih ne izgubiti, ali u slučaju nevolje, sada znate što vam je činiti.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!