imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

AirPods bi trebale zvoniti, zar ne?


Novi patent nam pokazuje mogućnost bežičnog odašiljanja za kućište AirPods slušalica. Problem je u tome što to ne bi trebala biti središnja točka u razvoju mog omiljenog gadgeta.

Naši redovni čitatelji već znaju da mnogi tek zaprimljeni patenti procure iz Applea. U osnovi, svakodnevno se susretnemo s jednim i odlučimo hoćemo li ga objaviti ili ne na temelju toga koliko nam se sviđa ideja i da li smatramo da ima priliku zaista biti implementirana.

Danas smo naišli na stvarno beznačajnu ideju nadogradnje AirPods slušalica, što mi daje odličnu priliku da pišem o njima. Da pojasnim, veoma je teško naći većeg obožavatelja AirPodsa od mene: koristim ih između 8-16 sati na dan, smatram da su one Appleovea najbolja inovacija u posljednjih nekoliko godina i iako sam integrirao sve sekundarne uređaje ekosustava (Apple Watch, Apple TV, iPad), AirPods su najviše promijenile moj svakodnevni život. Iako to ne znači da sam 100 % zadovoljan. Još i manje ako ih žele promijeniti, i to u krivom smjeru.

Na slici ispod možete vidjeti patent u kojem kućište AirPodsa koje uz to što je lijepo, ergonomično i služi za punjenje od sada ima i novu značajku: bežični odašiljač. Kao što patent navodi: ‘Kućište je dodatno konfigurirano za primanje medija koje primaju bežične slušalice i prijenos medija na ne-bežični izlazni uređaj spojen s kućištem.’ Lakše je za razumjeti uz pomoć slike:

Ne želim ići u detalje zbog čega mi nije potreban zvučnik koji nije bežičan s Lightning konektorom, jer se ovaj cijeli patent čini kao da je tim imao tjednu kvotu, bila su 4 sata popodne u petak, a oni su cijeli tjedan proveli surfajući na plaži. Razgovarajmo radije o pitanjima o kojima bismo trebali razgovarati.

Danas se cjelokupni razvoj AirPodsa bavi hardverom, posebice kućištem. Sljedeća verzija će se moći puniti bežično, što je prilično dobra značajka. Možda ću čak kupiti dva AirPowera, unatoč njihovoj visokoj cijeni. Ali kućište AirPodsa je sjajna struktura s predivnim dizajnom. Kada bih mogao promijeniti bilo što, smanjio bih ga. Ali nove značajke bi trebale značiti veću veličinu, što je pogrešan smjer. Jer ako bi se nove značajke mogle integrirati s istom veličinom, mogao bih pitati: zašto ne bi ostavili stvari jednostavnima i samo ga smanjili?

Ali to nije problem. Ako želimo raspravljati o tome kako učiniti AirPods boljima, trebali bismo razgovarati o samim slušalicama i njihovom softveru. Ako ih povežete sa samo jednim uređajem, slušalice će raditi bez problema, ali za nekoga tko je ‘power user’, nedostatak povezivanja s više uređaja je pomalo frustrirajuć.

Na primjer, ako sjedim ispred MacBooka jednostavnije mi je preuzeti poziv na njemu nego na iPhoneu, ali što aku su AirPods spojene s iPadom? Zašto se ne mogu automatski povezati s iPhoneom ako zatvorim MacBook? Zašto se automatski ne prebacuju na uređaj koji reproducira zvuk? Stvarno čekam prvo bežično audio rješenje za više uređaja. Na temelju toga koliko je W1 čip ispred konkurencije, očekujem da će AirPods biti prve.

Napomena: Appleova ažuriranja softvera su blizu savršenstva i čini se da AirPods nisu iznimka. Razgovarao sam s nekoliko obožavatelja poput mene i većina njih je imala nekih problema: ponekad jednostavno izgube vezu ili zvuk nestane! Ovaj fenomen se pojavio jesenas i došao sam do točke da ih moram isključiti i ponovno uključiti nekoliko puta na dan kada slušam svoju dnevnu dozu YouTubea. Ako stvari postanu gore, možda ću razmisliti o tome da stavim nešto drugo u uši! (u redu, ne mislim to ozbiljno)

Zaista se nadam da uz ove beznačajne i beskorisne patente postoji značajna skupina ljudi koja radi na tome da ovaj proizvod, koji je najbolji u svojoj kategoriji, postane još korisniji, bez ikakvih promjena u dizajnu. Znam da su najbolji uređaj na tržištu, samo želim da budu stvarno savršene.

A ako zaista žele unijeti promjene u hardver, evo savjeta: neka kućište zvoni kako bi znao gdje sam ga ostavio. Baš kao što u minuti mogu pronaći svoj iPhone pomoću Apple Watcha, ne bih trebao provesti 10 minuta tražeći slušalice svakog jutra. Ili se samo moje skrivaju iza jastuka ili u pukotinama kauča?

Što biste vi promijenili na AirPodsima? Ako ste power user poput mene, jeste li iskusili iste probleme?

Izvor: Cult of Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!