imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

5 načina kopiranja File Patha na Macu


Nije važno jeste li prosječni ili napredni korisnik: i dalje učite nove stvari svakoga dana. Pogledajmo 5 načina koje često koristimo kako bismo kopirali put datoteke.

Postoji puno razloga zbog kojih volim raditi na svom Macu, ali također postoji i nekoliko malih funkcija koje je teže pronaći, a napredni korisnik će ih pronaći bez ikakvih problema. Baš kao i u slučaju puta datoteke – ali srećom, postoji mnogo brzih načina za rješavanje ovog problema.

1. Get Info Window

Jedno od najlogičnijih rješenja je otvaranje ‘Get Info Window’. Pomoću desnog klika, ili dva dodira na trackpadu, i zatim odaberite opciju “Get Info”. Ovdje možete pronaći sve važne informacije o datoteci, između ostaloga i put datoteke.

2. Magija Terminala

Najlakši način za sve ljubitelje Drag n’ Dropa je povući dokument u prozor terminala, pogotovo ako je već otvoren. Nakon toga možete kopirati put datoteke.

3. Go to Folder

Sa Shift + Command + G prečacom možete dozvati ‘Go to Folder’ opciju. Ako povučete datoteku iz drugog Finder prozora, možete kopirati put datoteke i od tamo.

4. ‘Hot key’ kombinacije

Divim se onima koji su stručnjaci za ‘hot key’ kombinacije, s njima možete napraviti prilično korisne stvari kada se radi o operativnim sustavima ili programima. Ako desnom tipkom miša kliknete na datoteku i nastavite pritiskati tipku ‘Option’, pojavit će se ‘Copy … as Pathname’ opcija. Na taj način ne morate trošiti vrijeme na kopiranje.

5. Automator

Što god da ste činili do sada, i bez obzira na to kako ste to činili, gotovo je sigurno da ćete pronaći bolje rješenje u Automatoru. S ovim cool programom možete odlično upravljati stvarima. Pokrenite program, stvorite novi dokument, odaberite opciju ‘Services’ te zatim potražite ‘Copy to Clipboard’ naredbu. Za ‘Services receives selected’ odaberite ‘files or folders’ u Finderu. Ako ste gotovi, spremite ga. Od sada, ako kliknete desnom tipkom miša na vaše datoteke, ova naredba će automatski biti dostupna.

Doista vjerujemo da postoji 5 najbržih metoda za kopiranje puta datoteke, ali popis nije potpun. Koju metodu vi koristite?

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!