imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

5 korisnih savjeta za novi iPad Pro


Jeste li se zaljubili u nove iPade Pro? Ili još bolje, jeste li već kupili jedan? Dat ćemo vam nekoliko korisnih savjeta za uređaj?

Dio savjeta ispod se može primijeniti i na drugim iPadima, tako da vam nije potreban novi iPad Pro kako biste ih isprobali; također smo naveli nekoliko savjeta o kojima smo već pisali, ali novi vlasnici možda ne znaju za njih.

Punjenje iPhonea s iPadom

Novi iPadi dolaze s USB-C priključkom umjesto Lightninga. Uz to, ova promjena ima mnoge prednosti. Na primjer, možete povezati vaš tablet s monitorom, možete povezati kameru s vašim iPadom, a ovo je naša omiljena prednost: možete čak napuniti vaš iPhone. Narav, trebat će vam USB-C – Lightning kabel.

Apple Pencil 2 geste

Jedna od najboljih značajki novog Apple Pencila je to da je sličan AirPodsima, te vam pruža izvođenje mnogih radnji putem dvostrukog dodira. Još jedan cool faktor je to da ih čak možete prilagoditi. Idite na Postavke > Apple Pencil i na popisu opcija odaberite onu koja vam je najkorisnija.

Pomicanje pokazivača

Pomicanje pokazivača je najkritičniji dio uređivanja svakog tekstualnog dokumenta, a uz to, i nije najugodniji zadatak kada koristite zaslon osjetljiv na dodir. Ni manjak 3D Toucha ne pomaže u ovom slučaju, iako je istina da od iOS-a 12 duži pritisak na tipku za razmak zamjenjuje ovu funkciju. Međutim, imamo još jednu opciju na iPadu: stavite dva prsta na zaslon i pomaknite ih u smjeru u kojem biste željeli pomaknuti pokazivač. Magija!

Razmak za buđenje

Jedna od cool značajki iPada 2018 je to da ih vrlo jednostavno možete povezati s Appleovom Smart Keyboard u samo jednom potezu. Prikladan trik koji je jednako odličan kada dvaput dodirnete tipku za razmak (na ovoj, kao i na drugim vanjskim tipkovnicama) i tablet automatski budi zaslon i pokreće Face ID autentifikaciju. Ova gesta može značajno ubrzati otključavanje vašeg tableta.

Posebni znakovi

Tipkanje na virtualnoj tipkovnici nije kao iz snova. Korištenje posebnih znakova je obično poprilično problematično. Na gornjoj numeričkoj traci iPadove tipkovnice također možete pronaći najčešće korištene posebne znakove, koje možete primijeniti tako da pritisnete tipku Shift. Ipak, postoji još jednostavnije rješenje: morate samo povući prstom prema dolje na tipki koja ima željeni lik i voilá: umjesto broja, pojavit će se posebni znak.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!