imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

32-bitna era se sigurno privodi kraju


Bliži se WWDC 2017 gdje će biti predstavljen iOS 11. Novi OS će imati puno novih i zanimljivih stvari za korisnike, ali također će imati nekoliko promjena na koje bi trebali obratiti pozornost. Ovo je kraj 32-bitnih aplikacija, Apple to samo treba potvrditi putem ažuriranja softvera.

Apple’s Worldwide Developers Conference, WWDC ukratko, se održava svake godine tijekom ljeta, kada tvrtka sa sjedištem u Cupertinu predstavlja developerima zainteresiranima za tvrtku što mogu očekivati od Applea u pogledu ažuriranja softvera. Beta verzija je također izdana tijekom ljeta, tako da ljudi imaju vremena za prilagodbu dok Apple priprema OS za opću upotrebu na predstavljanju novog iPhonea.

Najveća promijena koja će se dogoditi je obustavljanje podrške 32-bitnih aplikacija. Developer Steve Troughton-Smith je poručio putem Twittera da je vrijeme da se pripremimo za novu eru, jer će Apple baciti sve 32-bitne aplikacije u koš s izdavanjem iOS 11. Iako ove vijesti isprva mogu zvučati zastrašujuće, ne brinite; svačiji iPhone će raditi savršeno od tada pa nadalje. Neke od aplikacija neće biti kompatibilne s novim sustavom nakon što ažurirate vaš OS na iOS 11, i svi koji se prebace na novi iPhone ove jeseni neće moći koristiti 32-bitne aplikacije.

02_32bit_era_coming_to_an_end

Ovo je potrebno zbog toga što A7 i procesori predstavljeni poslije njega sa izslaskom iPhonea 5s u 2013 i poslije svog rada u 64-bitnom, i dalje ima aplikacija u App Storeu koje su stvorene u 32-bitnom okružju. Problem s time je taj da stari softver može usporiti telefon, što može znatno umanjiti iskustvo korisnika. Bilo kako bilo, ako imate priliku koristiti nešto novo i brže, zašto onda developeri to ne bi i iskoristili?

Očito je da aplikacije neće nestati iz App Storea, samo će 32-bitne verzije postati nekompatibilne. Ovo ne bi trebalo doći kao iznenađenje za developere jer Apple je davao upozorenja još od predstavljanja iOS 10.2, kada su upozorili korisnike da će trenutna aplikacija usporavati uređaj. Ovo upozorenje je eskaliralo s prvom beta verzijom iOSa 10.3:

Ova aplikacija neće raditi na budućim verzijama iOSa. Developer ove aplikacije treba ažurirati ili poboljšati kompatibilnost aplikacije.

Steven misli da sljedeća generacija iPhonea uopće neće podržavati 32-bitno okružje, što bi moglo povećati performanse i uštedjeti korisnicima prostor za pohranu. Ovo zapravo neće uzrokovati nekakve probleme, s obzirom na to da će sve dobre aplikacije koje se stalno ažuriraju i dalje biti dostupne, a stare će polako nestati s App Storea.

Izvor: 9to5mac

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.