imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

17 inženjera napustilo projekt Titan


Nastavljaju se avanture vezane uz Projekt Titan, odnosno Appleov automobil. U posljednjem poglavlju te priče igru je napustilo 17 inženjera – ne programera, nego osoba koje su se bavile isključivo pitanjima izrade automobila. Označava li ovo kraj Appleovog sna o autu?

U posljednje je vrijeme sve očiglednije da Apple polako odustaje od dizajniranja vlastitog automobila – možda ne zauvijek, ali sigurno za sada. Čak ni odlične ideje inženjera u Cupertinu nisu bile dovoljne. Sada ćemo dobiti samo dosadan sustav za samoupravljanje jer je 17 inženjera koji se razumiju u proizvodnju automobila napustilo Apple te prešlo u Zoox. Njihovo je osnovno područje stručnosti bilo dizajniranje sustava kočnica i suspenzija. Ako se ne radi na konkretnom automobilu, razumljivo je da su ovi inženjeri samo besposličarili u Apple Parku te gledali kako se sade stabla.

Zoox je startup tvrtka osnovana 2013. godine, a vjerojatno vam ne odajemo veliku tajnu kada kažemo da se bave proizvodnjom samoupravljajućih automobila. Još nisu lansirali ni jedan proizvod, ali sklopili su dogovor s Appleom, pa je moguće da ovih 17 inženjera nije zamijenilo šefove, nego samo radna mjesta. Nedavno je otkriveno kako su u Appleu razmišljali o stvaranju prilično revolucionarnog vozila – primjerice, potpuno bi uklonili volan. Pa, ni Zooxov koncept automobila nije svakodnevan: moguće je da će njihova vozila koristiti upravo Appleov softver za samoupravljanje.

Izvor: Bloomberg

Projekt Titan? Apple Car? Ako ste do sada propustili ovu temu te vas zanima više informacija o njoj, pročitajte ovaj članak.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!